Поредица фотоволтаични обучения в страната

През първите дати от летния календар за фотоволтаични обучения на SUNSYSTEM Photovoltaics – 11.07 и 12.07, се проведоха технически обучения за инвертори Fronius, на които фирма НЕС е официален представител.

Програмата от специализирани обучения е предназначена за партньорски фирми и оторизирани дистрибутори на марката SUNSYSTEM в България.

В рамките на проведеното обучение, участниците се запознаха в детайли с едни от най-добрите решения за малки, средни и мега паркове, предлагани от австрийската фирма Fronius.

Направлението SUNSYSTEM Photovoltaics на НЕС се занимава с проектиране, доставка и изграждане на фотоволтаични паркове от 2011 година. Предлага пълна гама оборудване за изграждане и мониторинг на ФеЦ. Основно предимство е поддържането на склад на монокристални модули с марки SUNSYSTEM, AMERISOLAR и BEYONDSUN в диапазон на мощности от 325W до 600W, които също бяха презентирани пред аудиторията.

Лекторите представиха нагледно и видовете монтажни системи за фотоволтаични модули, произвеждани от НЕС – за равен и наклонен покрив, различни по вид и конструкция в зависимост от типа на покривно покритие – сандвич панел, керемиден или мембранен покрив. Особен интерес предизвикват баластните системи, при чийто монтаж не се налага разпробиване на покривното покритие. За наземен монтаж, фирмата предлага както сиситема за директно набиване в земната повърхност, така и с възможност за закрепване към предварително подготвени фундаменти.

Обучението се проведе в производствения комплекс на компанията в град Шумен. Лектори на събитието бяха главният мениджър на отдел Внедряване и Развитие и регионалните търговски представители на фирмата.

Серията специализирани обучения продължава на 19.07 и 20.07 в гр. София.
Поради засиления интерес от страна на партньорски фирми от различни градове, в календара на SUNSYSTEM Photovoltaics ще бъдат насрочени и още дати за предстоящи фотоволтаични обучения в страната.

За повече информация следете новините във фейсбук страницата ни Sunsystem PV и на официалния ни сайт https://sunsystempv.com.